Intro
Persisk • فارسی

اجازه اقامت

©Torbjørn Tandberg/Samfoto©Torbjørn Tandberg/Samfoto
درخواست کلیه متقاضیان پناهندگی به صورت فردی مورد رسیدگی قرار می گیرد. ممکن است به پناه جو یکی از انواع اجازه اقامت زیر اعطا گردد:

پناهندگی

چنانچه یک پناه جو ترس موجه داشته باشد که در کشور زادگاه خود توسط اولیای امور یا سایر افراد، تحت تعقیب یا مورد آزار و اذیت قرار گیرد، می تواند از حق پناهندگی برخوردار گردد. دلایل تعقیب یا آزار و اذیت می تواند قومیت، مذهب، ملیت، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص، یا عقاید سیاسی باشد. مصادیق تعقیب یا آزار و اذیت می تواند موارد مختلف نقض جدی حقوق بشر و یا سایر بی عدالتی ها و تعدی های جدی باشد. منظور از ترس موجه آن است که باید واقعاً خطر وقوع چنین مواردی وجود داشته باشد.

چنانچه به شخصی حق پناهندگی اعطا گردد، او اجازه اقامت و کار دریافت خواهد کرد. این اجازه به مدت یک سال اعتبار خواهد داشت و لازم است تمدید گردد.

همچنین به شخص یک برگه سفر داده می شود. این برگه سفر برای مسافرت به کشور زادگاه پناهنده اعتبار ندارد. فرزندان باید دارای برگه سفر مخصوص به خود باشند.

اقامت به دلایل حمایت

اگر به یک پناه جو حق پناهندگی اعطا نگردد اما با این وجود بازگشت به کشور زادگاهش برای او خطرناک باشد، می- توان به او اجازه اقامت به دلایل حمایت اعطا کرد. این دلایل می تواند شامل نا آرامی عمومی در کشور زادگاه او، خطر آزار و اذیت، یا سایر رفتارهای غیر انسانی در آنجا باشد.

بزرگترین گروه از پناه جویانی که اجازه اقامت در نروژ را دریافت می کنند افرادی هستند که اجازه اقامت به دلایل حمایت به آنها اعطا می گردد. چنین اجازه اقامتی معمولاً برای کار و اقامت اعطا می شود. این اجازه اقامت فقط به مدت یک سال اعتبار دارد و باید تمدید شود.

اگر شخص نتواند از کشور زادگاه خود گذرنامه بگیرد، می تواند درخواست گذرنامه ویژه مهاجرین نماید.

اقامت بنا بر دلایل بشر دوستانه

می توان بنا بر دلایل بشر دوستانه نیز به یک پناه جو اجازه اقامت اعطا نمود. افرادی که مبتلا به مشکلات سلامتی وخیم هستند می توانند تحت شرایط خاص چنین اجازه ای دریافت کنند. همچنین، تحت شرایط خاص ممکن است چنین اجازه -ای به کودکان نیز اعطا گردد.

این اجازه اقامت معمولاً برای کار و اقامت اعطا می شود. این اجازه اقامت فقط به مدت یک سال اعتبار دارد و باید تمدید شود.

اگر شخص نتواند از کشور زادگاه خود گذرنامه بگیرد، می تواند درخواست گذرنامه مهاجرین نماید.

اجازه کار موقت

یک پناه جو می تواند طی مدتی که اداره مهاجرت نروژ (UDI) به درخواست پناهندگی او رسیدگی می کند، اجازه کار موقت دریافت کند. اگر درخواست پناهندگی کاملاً بی اساس باشد و یا شکی درباره هویت متقاضی وجود داشته باشد، اجازه کار موقت اعطا نخواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به انواع اجازه اقامت، می توانید به وب سایت اداره مهاجرت نروژ مراجعه کنید. شما در وب سایت Bip.no ، اطلاعات بیشتری راجع به روال قانونی مهاجرت و پناهندگی خواهید یافت.

Ansvarlig for disse sidene J.W. Cappelens Forlag AS. Læremidlet er utviklet med støtte fra Utdanningsdirektoratet. Tilbakemeldinger: intro@cappelen.no